От Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива заплашиха,

...
 От Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива заплашиха,
Коментари Харесай

Търговци на горива пак заплашват с протести

 От Национално съдружие на търговците и превозвачите на горива заплашиха, че в случай че не бъде спазено обещанието за удължение на периода за влизане в действие на Закона за горивата, ще излязат на митинг. От декларацията на сдружението, изпратена до медиите, излиза наяве, че възможните протестни дейности ще бъдат подкрепени от КРИБ, АИКБ и Минно-геоложката Камара.
Според сдружението до този миг никой не е изискал среща с тях за уточняване на терзания им по отношение на закона.  „ Искаме среща с Министъра на стопанската система Емил Караиванов, с цел да представим настояванията си за смяна на текстове в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис “, се споделя още в декларацията.

Днес стана ясно, че е допустимо противоречивият Закон за горивата, който през вчерашния ден Народното събрание отсрочи за половин година, да влезе в действие и по-рано. Условието е всички спорещи страни по текстовете на отсрочения закон да се схванат. Това стана ясно след среща в Министерския съвет при премиера, в която участваха представители на Българската петролна и газова асоциация и министърът на стопанската система.
 
След разговора икономическият министър Емил Караниколов изясни, че газовите и петролни производители към този момент са се срещнали с Минно-геоложката камара и Камарата на строителите и са постигнали компромис.
По публикацията работи: Ралица Пейчева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР